Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bakalie w alkoholu

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

figi suszone garść
rodzynki garść
morele suszone garść
śliwki suszone garść
cytryna 1 szt
rum 1/2 litra
cukier 1/2 szklanki
herbata 2 torebki

Przepis i sposób przygotowania na: bakalie w alkoholu

Bakalie myjemy i zalewamy je mocną herbatą tak by były przykryte,dodajemy cienko okrojoną skórkę z cytryny,sok z cytryny i odstawiamy na noc,następnie odcedzamy rozkładamy bakalie do słoików i zalewamy syropem ugotowanym z połowy szklanki cukru i połowy szklanki wody i wymieszanym z rumem.Zakręcamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena1110 22.08.2011 07:45
są fajnym dodatkiem do ciast i deserów.
kate.500 22.08.2011 07:40
zapomnialam dodac, ze takie bakalie to super sprawa...
kate.500 22.08.2011 07:39
jakie maja przeznaczenie takie owoce i po jakim czasie mozna je juz jesc? uzywasz ich do deserow, ciast?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak