Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fala Dunaju

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
masło roślinne 1 kostka
jaja 6 sztuk
mąka pszenna 2 szklanki
cukier puder 1 szklanka
cukier waniliowy 1 opakowanie
olejek rumowy 1 sztuka
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
owoce suszone do wyłożenia
margaryna 1 kostka
mleko 1 l
cukier 1/2 szklanki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
cukier waniliowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Fala Dunaju

Masło z cukrem utrzeć, dodać po jednym żółtku. Wsypać do tego mąkę z proszkiem i ubitą pianą. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną część wyłożyć na blachę do drugiej dodać kakao i dwie łyżki wody po czym wyłożyć na jasną część ciasta. Na to kładziemy gęsto owoce i pieczemy 45 min na 200* gorąca

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika112 07.08.2011 17:22
Bardzo dobre ciasto :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak