Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasta orzechowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonecznik łuskany garść
oliwa 1/2 szklanki
sok z cytryny 1 łyżeczka
miód 1 łyżeczka
czosnek 1 ząbek
sos sojowy 2 łyżki
bazylia kilka listków
pieprz szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: pasta orzechowa

Orzechy i pestki podgrzewamy do lekkiego zrumienienia na patelni wtedy staną się bardziej aromatyczne,wszystkie składniki ze sobą miksujemy ale nie na gładką masę tylko żeby pozostały drobne kawałeczki składników.W razie potrzeby doprawiamy ziołami i przekładamy do słoika.Przechowujemy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 25.12.2011 11:59
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak