Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czereśnie w rumie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czereśnie 1 kg
cukier 1 szklanka
laska wanilii kawałek
rum

Przepis i sposób przygotowania na: czereśnie w rumie

Czereśnie myjemy osuszamy odcinamy ogonki do połowy i nakłuwamy je wykałaczką i wrzucamy na kilka sekund do wrzątku i odcedzamy.Układamy w słoikach i zalewamy gorącym syropem z cukru i odrobiny wody ugotowanym z dodatkiem wanilii i gozdzików,nalewamy do 3/4 wysokości.Odstawiamy do ostudzenia na kilka godzin a następnie uzupełniamy do pełna rumem lub brandy i zakręcamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 09.01.2012 22:03
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak