Sposób przygotowania

1. Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i mieszamy z 8 łyżkami oliwy. Odstawiamy na 15 min.
2. Bułki przekrawamy na pół i nasączamy oliwą z czosnkiem. Kroimy w 2-cm kostkę. Wysypujemy na blachę. Następnie pieczemy 15 min w temp ok 180 stopni. Gdy się już lekko zrumienią, wyjmujemy.
3. Pomidory i ogórka myjemy, osuszamy i kroimy z fetą w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Oliwki kroimy na pół. Składniki mieszamy z resztą oliwy. Oprószamy pieprzem. Dodajemy grzanki i mieszamy.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    madzialena19

    smaczna sałatka
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    mic

    z grzankami- super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    swietna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszna sałatka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !