Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bakłażany w oliwie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnek kilka ząbków
oliwa
bakłażan
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: bakłażany w oliwie

Bakłażany myjemy i kroimy na centymetrowe paski,nacieramy je solą i odstawiamy na noc na sicie aby obciekły.Następnie pieczemy w piekarniku posypane ziołami i posmarowane oliwą około 20 min.Układamy w wyparzonych słoikach przekładając pokrojonymi ząbkami czosnku i ziarenkami pieprzu i zalewamy ciepłą oliwą i zakręcamy.Przechowujemy w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak