Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebulowa przekąska

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 3 szt
mąka 1/2 szkl
sól 3/4 łyżeczki
pieprz 1/8 łyżeczki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
jajko 1 szt
mleko 1/2 szkl
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Cebulowa przekąska

1. Mąkę mieszamy z solą, pieprzem i proszkiem do pieczenia. W osobnym naczyniu rozkłócamy jajko i mieszamy najpierw z mlekiem a potem z mąką.
2. Cebule obieramy i kroimy w 2-mm plastry. Oddzielamy pojedyncze krążki. Każdy zanurzamy w cieście. W głębokiej patelni rozgrzewamy olej. Smażymy krążki, aż ciasto się zezłoci. Następnie osaczamy z tłuszczu na papierowym ręczniku. Posypujemy odrobiną soli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 01.03.2013 08:23
super taka cebulka,bardzo lubie
dianix 01.09.2012 20:57
moi bliscy lubia, ja nie- nie lubie cebuli

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak