Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki konserwowe delikatne

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 2 kg
ocet 10 % 1 szklanka
woda 7 szklanek
ziele angielskie 8 sztuk
Liść laurowy suszony Prymat 5 sztuk
cukier 5 lyżek
sól 2 łyżki
Gorczyca biała cała Prymat
czosnek po 3 ząbki do słoika
koper świeży po 2 gałązki do słoika

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki konserwowe delikatne

Ogórki umyć, oczyścić. Do każdego słoika na dno wrzucić gasztkę gorczycy, koper ziele po 2 gałązki i 3 ząbki czosnku. Układać ciosno ogórki, zalać zalewą sporządzoną z octu, wody, cukru, soli, listków laurowych i ziela angielskiego. Pasteryzować ok. 5-10 min.Sloiki odwrócić, przykryć ściereczką do wystygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Paweł13 17.08.2011 22:49
Ładnie wyglądają ...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak