Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z szynką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 szt
szynka gotowana 20 dag
serek homogenizowany 20 dag
szczypiorek 1 pęczek
jajko 1 szt
bulion warzywny 2 szkl
olej 3 łyżki
masło 1 łyżka
mleko 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z szynką

1. Kapustę sparz, wyjmij i odetnij 8 dużych liści. Szynkę pokrój w drobną kostkę. Szczypiorek opłucz, osusz i posiekaj (8 gałązek odłóż do obwiązania gołąbków). Serek połącz z jajkiem, szczypiorkiem i szynką. Dopraw sola i pieprzem.
2. Na liściach kapusty połóż porcje nadzienia. Zawiń liście. Powstałe gołąbki obwiąż odłożonym szczypiorkiem.
3. W brytfannie rozgrzej olej, włóż gołąbki i smaż 5 min. Wlej bulion, doprowadź do wrzenia i gotuj 5 min. Gołąbki wyjmij. Do bulionu dodaj mleko i masło, dopraw solą, pieprzem i muszkatem. Gołąbki podawaj polane sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 15.12.2013 11:14
fajny pomysł
kate.500 13.03.2013 21:07
pycha super
Renata22 21.09.2012 19:14
i do tego jeszcze ten serek homogenizowany...no super ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak