Sposób przygotowania

1. Kapustę sparz, wyjmij i odetnij 8 dużych liści. Szynkę pokrój w drobną kostkę. Szczypiorek opłucz, osusz i posiekaj (8 gałązek odłóż do obwiązania gołąbków). Serek połącz z jajkiem, szczypiorkiem i szynką. Dopraw sola i pieprzem.
2. Na liściach kapusty połóż porcje nadzienia. Zawiń liście. Powstałe gołąbki obwiąż odłożonym szczypiorkiem.
3. W brytfannie rozgrzej olej, włóż gołąbki i smaż 5 min. Wlej bulion, doprowadź do wrzenia i gotuj 5 min. Gołąbki wyjmij. Do bulionu dodaj mleko i masło, dopraw solą, pieprzem i muszkatem. Gołąbki podawaj polane sosem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata22

    i do tego jeszcze ten serek homogenizowany...no super ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !