Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg z bagietką czosnkową

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 2 szt.
bagietki 2 szt.
masło 6 łyżek
czosnek 2 ząbki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z bagietką czosnkową

Miękkie masło mieszamy z przeciśniętym czosnkiem i ziołami prowansalskimi.
Bagietki kroimy na plastry. Każdą kromeczkę smarujemy masełkiem.

Pstrągi patroszone płuczemy, przyprawiamy pieprzem. Do wnętrza wkładamy masełko czosnkowe ( możemy spiąć metalową wykałaczką ).

W piekarniku wyżej układamy pstrągi, niżej bagietki, pieczemy ok. 30 minut.

Podajemy z cytryną, aby każdy sobie skrapiał pstrąga wg uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marzena34 10.03.2012 08:09
bardzo eleganckie
caralajna 15.02.2012 09:02
super podany
anemon 08.08.2011 06:39
Podoba mi się Twój pomysł na pstrąga.
madzialena19 07.08.2011 16:59
dobry przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak