Sposób przygotowania

Miękkie masło mieszamy z przeciśniętym czosnkiem i ziołami prowansalskimi.
Bagietki kroimy na plastry. Każdą kromeczkę smarujemy masełkiem.

Pstrągi patroszone płuczemy, przyprawiamy pieprzem. Do wnętrza wkładamy masełko czosnkowe ( możemy spiąć metalową wykałaczką ).

W piekarniku wyżej układamy pstrągi, niżej bagietki, pieczemy ok. 30 minut.

Podajemy z cytryną, aby każdy sobie skrapiał pstrąga wg uznania.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    madzialena19

    dobry przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Podoba mi się Twój pomysł na pstrąga.
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    super podany
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    bardzo eleganckie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !