Sposób przygotowania

1. Ziemniaki obrać, pokroić w drobną kostkę. Liście sałaty opłukać, porwać na kawałki. Masło rozpuścić w rondelku, szybko podsmażyć na nim ziemniaki. Podlać je wywarem warzywnym, gotować na wolnym ogniu. Gdy będą miękkie, dodać sałatę. Po 5 min zmiksować zupę na gładko, rozrzedzić śmietaną, dodać starty ser, mieszać, aż się rozpuści. Doprawić sola i pieprzem.
2. Chleb tostowy pokroić w kosteczkę, zrumienić na oleju. Ementaler pokroić w większą kostkę. Zupę rozlać do miseczek. Podawać z grzankami i ementalerem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    pierniczkowo

    ciekawe, takiej zupy jeszcze nie jadłam:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !