Sposób przygotowania

1. Mąkę wymieszać z 5 dag cukru, 1 cukrem waniliowym i 1 jajkiem. Dodać pokrojone na kawałki mięso. Szybko zagnieść. Zawinąć w folię, włożyć do lodówki na 30 min. Tortownicę (śr 26 cm) posmarować tłuszczem, posypać mąką. Spód wylepić schłodzonym ciastem, posypać tartą bułką. Resztę jaj ubić z 17,5 dag cukru i cukrem waniliowym. Dodać twaróg, 15 dag śmietany i budyń. Wymieszać. Na spodzie rozsmarować 1/3 masy serowej. Ułożyć połówki śliwek, przykryć resztą masy. Piec 60-65 min w temp 175 stopni.
2. Resztę cukru skarmelizować. Wymieszać z 2 łyżkami wody. Dodać resztę śmietany i posiekane orzechy. Smażyć chwilę, mieszając. Orzechy w karmelu rozłożyć na cieście ok 5 min przed końcem pieczenia. Upieczony sernik zostawić jeszcze 10 min w wyłączonym piekarniku.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Lidia6

    to musi być pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszny serniczek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !