Sposób przygotowania

Ryż ugotować na sypko w wodzie połączonej z mlekiem,wyjąć z woreczków i ostudzić.Dodać do ryży łyżkę masła - wymieszać.
Jabłka obrać,pokroić włożyć do garnuszka i rozgotować z dodatkiem cukru,Jabłka dosmakować wg własnego uznania cukrem wanilinowym i cynamonem.
Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i układać cienkimi warstwami na przemian ryz oraz jabłka.Naczynie wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać od 20 do 30 minut.Podawać z bitą śmietana.
Smacznego!

Komentarze

  • 4
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    muszę taką zrobić ,moje dziewczyny takie cuda lubią .
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    chyba się skuszę
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    super
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    dawno nie robiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Apetyczna zapiekanka.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    pychotka:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    bardzo ja lubię
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    elzbietar64

    wersja na słodko i tak lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    bardzo lubię :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Świetna
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    robię i bardzo lubimy
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    mi smakuje :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo fajna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    smaczne jedzonko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    fajna zapiekanka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !