Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chrzan tradycyjny

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chrzan 1/2 kg
sól 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
ocet winny 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: chrzan tradycyjny

Korzeń chrzanu moczymy w zimnej wodzie,myjemy i obieramy,następnie gotujemy pół szklanki wody z octem łyżeczką soli i łyżeczką cukru.Starty chrzan na tarce o małym otworach zaraz wkładamy do gorącej ale nie wrzącej zalewy aby nie zmienił koloru.Mieszamy i wkładamy do wyparzonych słoików zakręcamy i odstawiamy do ostudzenia do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 07.08.2011 09:38
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak