Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

przecier pomidorowo-paprykowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 1 kg
cebula czerwona 3 szt
papryka czerwona 2 szt
czosnek 3 ząbki
wino czerwone wytrawne 1/2 szklanki
sól
pieprz
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: przecier pomidorowo-paprykowy

Pomidory i paprykę myjemy i kroimy,cebulę obieramy i kroimy w plastry.Wszystkie warzywa układamy na blasze i wstawiamy do piekarnika i pieczemy aż zmiękną,następnie miksujemy dodajemy ząbki czosnku wino sól,pieprz i cukier do smaku.Mieszamy i rozlewamy do małych słoików i pasteryzujemy 10 min i zostawiamy w garnku do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 31.10.2011 14:55
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak