Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

przecier pomidorowy I

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 1 kg
cebula 2 szt
Cynamon mielony Prymat szczypta
imbir szczypta
Papryka ostra mielona Prymat szczypta
Gałka muszkatołowa mielona Prymat szczypta
ocet winny 1/3 szklanki
cukier 1/3 szklanki
sól 1 łyżeczka
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: przecier pomidorowy I

Pomidory sparzamy wrzątkiem obieramy ze skórki i kroimy na kawałki,cebulę obieramy kroimy w piórka i gotujemy na małym ogniu aż zmiękną,dodajemy cukier,sól i przyprawy do smaku i dusimy aż powstanie gęsta masa,następnie dodajemy ocet mieszamy i rozlewamy do wyparzonych słoików,zakręcamy i odstawiamy do góry dnem do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 27.10.2011 11:14
domowy najlepszy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak