Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z szynki wieprzowej

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 75 dag
cebula biała 1 sztuka
sól do smaku
sos pieczeniowy 1 łyżka
marchew 1 sztuka
seler 1 sztuka
por 1 sztuka
paptyka czerwona 1/2 sztuka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z szynki wieprzowej

Mięso umyć dokładnie pod bieżącą wodą i pokroić w kostkę o wielkości mniej więcej 2cm na 2cm. Mięso na gorącym tłuszczu dobrze zarumienić. Mięso usmażone przyłożyć do garnka. Teraz cebulę, obrać i pokroić w kostkę i zarumienić na patelni. Cebulę przełożyć do garnka z mięsem. Umyć i starte warzywa - marchew i seler oraz posiekana zielona część pora - wrzucić do garnka. Do smaku dodać sól, pieprz i dusić na małym ogniu. Wody wlać tyle aby zakryło mięso, nie więcej. Jak mięso będzie już miękkie dodać łyżkę sosu pieczeniowego i dusić kolejne 5 min na małym ogniu. Można podawać z ziemniakami, kaszą, ryżem, makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiek1 07.08.2011 19:28
Super smaczny:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak