Sposób przygotowania

Mięso umyć dokładnie pod bieżącą wodą i pokroić w kostkę o wielkości mniej więcej 2cm na 2cm. Mięso na gorącym tłuszczu dobrze zarumienić. Mięso usmażone przyłożyć do garnka. Teraz cebulę, obrać i pokroić w kostkę i zarumienić na patelni. Cebulę przełożyć do garnka z mięsem. Umyć i starte warzywa - marchew i seler oraz posiekana zielona część pora - wrzucić do garnka. Do smaku dodać sól, pieprz i dusić na małym ogniu. Wody wlać tyle aby zakryło mięso, nie więcej. Jak mięso będzie już miękkie dodać łyżkę sosu pieczeniowego i dusić kolejne 5 min na małym ogniu. Można podawać z ziemniakami, kaszą, ryżem, makaronem.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Super smaczny:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !