Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kiszonej kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 1 sztuka
por 1 szuka
cukier do smaku
kapusta kiszona 1/2 kg
olej roślinny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kiszonej kapusty

Kapustę kiszoną pokroić na mniejsze nitki. Cebule obrać i pokroić w drobną kostkę. Por umyć pod bieżącą woda i skroić na cienkie paski zieloną część pora, ale nie całą gdyż mogłoby być za dużo. Por tu dodaje smaku i koloru do bladego koloru kapusty kiszonej z marchwią. Na koniec posłodzić do smaku, dodać pieprz, olej. Dokładnie wymieszać. Do dekoracji można dorzucić gałązkę natki pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rique 29.08.2011 09:09
dobra:)
olivka 19.08.2011 08:16
Polecam do ryby!
Misiek1 07.08.2011 19:28
Moja ulubiona

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak