Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Agrestowy zawijaniec

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 4 szt
mąka krupczatka 1 szkl
cukier 1 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
ponadto :
agrest 0,5 kg
budyń śmietankowy 1 op
masło 1 kostka
cukier puder do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Agrestowy zawijaniec

1. Biszkopt: wszystkie składniki włóż do miski, ustaw na garnku z gotującą się wodą. Ubijaj na parze. Gładkie ciasto wlej na blachę. Piecz 15 min w temp 180 stopni. Biszkopt przełóż na posypaną cukrem ściereczkę. Zwiń. Ostudź.
2. Budyń ugotuj wg instrukcji. Ostudź, utrzyj z masłem na gładką masę. Agrest przebierz, umyj, osusz. Biszkopt rozłóż, rozsmaruj masę. Posyp agrestem. Zwiń, posyp cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorrota 05.03.2014 00:16
uwielbiam agrest;)
fictor123 16.09.2012 18:46
extra
Papryczka 09.09.2012 18:31
pycha
artur7 18.05.2012 10:09
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak