Sposób przygotowania

Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy cukier i dalej chwilę ubijamy. Następnie do piany z białek dodajemy po jednym żółtku (ciągle miksując), mąkę oraz proszek do pieczenia. Całość dokładnie mieszamy i przelewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 25 minut w temp. 180*C.
Upieczony i wystudzony biszkopt przekrawamy na 3 części. Nasączamy sokiem z brzoskwiń wymieszanym z odrobiną wody.
Masa: śmietankę podgrzewamy z białą czekoladą do momentu, aż uzyskamy jednolitą masę. Następnie schładzamy w lodówce przez pół godziny, po czym miksujemy wraz ze śnieżką.
Następnie przekrojone placki biszkoptowe smarujemy kremem i układamy pokrojone w plastry brzoskwinie. Wierzch i boki tortu również smarujemy kremem, boki tortu posypujemy posypką czekoladową. Wierzch i boki dodatkowo ozdabiamy rozetkami z kremu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    piękny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    śliczny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    piękny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !