Sposób przygotowania

1. Ciasto: składniki zagnieć z aromatem, rozwałkuj. Z pergaminu wytnij formę kwiatowego płatka. Przykładaj do cista, wycinając płatki. Ułóż na blasze. Piecz ok 15 min w temp 180 stopni.
2. Jagody zmiksuj. Wlej tyle mleka, by łącznie wyszło 400 ml. Ubij 2 op bitej śmietany. Masę włóż do szprycy, wyciskaj na płatki ciasta (wcześniej skrop je mlekiem). Ułóż kwiat. Ozdób pozostałą ubitą śmietaną i owocami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    mniam:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    fajna nazwa - skad ona pochodzi?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !