Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jagodowy torcik maskarada

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 3 szkl
żółtko jajek 4 szt
cukier 1 szkl
śmietana 3 łyżki
margaryna 1 kostka
rum do smaku
ponadto :
jagody 2 szkl
bita śmietana 3 op
mleko wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Jagodowy torcik maskarada

1. Ciasto: składniki zagnieć z aromatem, rozwałkuj. Z pergaminu wytnij formę kwiatowego płatka. Przykładaj do cista, wycinając płatki. Ułóż na blasze. Piecz ok 15 min w temp 180 stopni.
2. Jagody zmiksuj. Wlej tyle mleka, by łącznie wyszło 400 ml. Ubij 2 op bitej śmietany. Masę włóż do szprycy, wyciskaj na płatki ciasta (wcześniej skrop je mlekiem). Ułóż kwiat. Ozdób pozostałą ubitą śmietaną i owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 06.03.2013 18:58
fajna nazwa - skad ona pochodzi?
sunnymood 15.11.2011 14:07
mniam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak