Sposób przygotowania

Ciasto francuskie wykładamy na formę, nakłuwamy widelcem.

Cebulę drobno kroimy, podsmażamy na patelni. Dodajemy pokrojone kurki ( małe w całości ), podsmażamy aż odparuje woda. Przyprawiamy pieprzem i oregano. Wyciskamy czosnek. Dodajemy pokrojony drobno szczypiorek i pokrojoną w kostkę szynkę lub boczek. Całość podsmażamy. Zdejmujemy z ognia i przekładamy na ciasto francuskie. Posypujemy serem żółtym pokrojonym w kostkę. Rogi ciasta zawijamy na farsz.

Zapiekamy ok. 35 minut.

PYCHA!

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Rewelacyjna propozycja z wykorzystaniem kurek!
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    pycha!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    Francja elegancja, lubię takie dania :)
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    rewelacja !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !