Sposób przygotowania

Z podanych składników wyrabiamy gładkie i lśniące ciasto.
Formujemy je w kształt kuli , przykrywamy czysta ściereczką i odstawiamy aż podwoi swa objętość.
Ponownie wyrabiamy i przekładamy do formy keksowej.
Znów przykrywamy i odstawiamy na 30 minut w ciepłe miejsce.
Pieczemy 15 minut w temperaturze 220*, a następnie przez 15-20 minut w 190* C.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam razowiec
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    pachnący chlebek:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo przydatny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Bardzo lubię domowy chlebek.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !