Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy razowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 10 dag
mąka razowa 25 dag
drożdże 1 łyżeczka
masło 1/5 kostki
sól 1 łyżeczka
cukier 1/2 łyżeczki
woda letnia 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy razowiec

Z podanych składników wyrabiamy gładkie i lśniące ciasto.
Formujemy je w kształt kuli , przykrywamy czysta ściereczką i odstawiamy aż podwoi swa objętość.
Ponownie wyrabiamy i przekładamy do formy keksowej.
Znów przykrywamy i odstawiamy na 30 minut w ciepłe miejsce.
Pieczemy 15 minut w temperaturze 220*, a następnie przez 15-20 minut w 190* C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 01.05.2013 10:23
Bardzo lubię domowy chlebek.
Motorek 06.10.2012 09:05
pycha
olkaaa 20.09.2012 09:56
bardzo przydatny przepis
ben-ka 10.10.2011 09:43
pachnący chlebek:)
Natalia37
Natalia37 06.08.2011 19:19
uwielbiam razowiec

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak