Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w panierce krewetkowo- parmezanowej

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 2 szt
parmezan starty kilka łyżek
sól
pieprz
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat kilka łyżek
jajko 1 szt
chipsy 2 krewetkowe

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w panierce krewetkowo- parmezanowej

Filety myjemy, oczyszczamy, osuszamy i kroimy wzdłuż na cienkie plastry.
Każdy kawałek mięsa opruszamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka.
Chipsy krewetkowe kruszymy i mieszamy z bułką tartą i parmezanem.
Filety moczymy w jajku, a następnie panierujemy- smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 20.12.2011 01:30
super
malcik111 11.12.2011 13:42
fajny pomysł na panierkę
junox 09.12.2011 10:33
ciekawa panierka
iza15 24.09.2011 22:41
ciekawe i smaczne
Krystyna32 21.08.2011 09:56
extra
smakowita 19.08.2011 10:25
rewelacyjny pomysł na smakowitego kurczaka
FAFIK 11.08.2011 21:41
Smacznie brzmi!
Kopiko1983 11.08.2011 14:15
Bardzo ciekawy, ale smaczny poimysł!
AgaS10 10.08.2011 23:42
już sama nazwa brzmi pysznieee:)
kanu83 09.08.2011 09:19
fajny
Natalia/tubisiek 08.08.2011 18:54
fajny pomysł :)
Gosia40 07.08.2011 20:35
Apetyczny
Agnieszka_B 06.08.2011 22:52
Baaardzo smacznie przyrządzony kurczak!
Natalia37
Natalia37 06.08.2011 19:21
nigdy nie jadłam krewetek nie moge sie przemóc

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak