Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka Drobiowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydla indycze 2 750g
korpusy kurczaka 2 350g
nóżki kurczaka 3 600g
Żelatyna wieprzowa Prymat 2-3 łyżki
czosnek 5-6 ząbków
cebula biała 2 szt
groszek konserwowy 1 puszka
natka pietruszki 1 pęczek
sól
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 liście
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5-7 ziarna
Ziele angielskie całe Prymat 3-4 ziarna
jajko ugotowane na twardo 2-3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka Drobiowa

Mięso zalać 5 litrami wody i gotować ok 1,5 godziny. W trakcie gotowania zszumować. Dodać włoszczyznę, cebule, pieprz ziarnisty, ziele angielskie, liść laurowy i sól do smaku. Gotować jeszcze ok. 1,5 godziny. Mięso i włoszczyznę wyjąć, wywar przecedzić, odlać jedną szklankę i rozpuścić w niej żelatynę. Dodać do wywaru rozgniecione ząbki czosnku i 1/3 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego, zagotować. Mięso oddzielić od kości i skóry. Na dno szklanych foremek listek natki pietruszki, 3-5 ziaren groszku, 1/8 części jajka oraz drobno pokrojone mięso do 2/3 wysokości naczynia. Następnie zalać (najlepiej przez sitko) chłodnym wywarem. Wstawić do lodówki do zastygnięcia. SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia37
Natalia37 06.08.2011 19:21
uwielbiam ja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak