Sposób przygotowania

Mięso zalać 5 litrami wody i gotować ok 1,5 godziny. W trakcie gotowania zszumować. Dodać włoszczyznę, cebule, pieprz ziarnisty, ziele angielskie, liść laurowy i sól do smaku. Gotować jeszcze ok. 1,5 godziny. Mięso i włoszczyznę wyjąć, wywar przecedzić, odlać jedną szklankę i rozpuścić w niej żelatynę. Dodać do wywaru rozgniecione ząbki czosnku i 1/3 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego, zagotować. Mięso oddzielić od kości i skóry. Na dno szklanych foremek listek natki pietruszki, 3-5 ziaren groszku, 1/8 części jajka oraz drobno pokrojone mięso do 2/3 wysokości naczynia. Następnie zalać (najlepiej przez sitko) chłodnym wywarem. Wstawić do lodówki do zastygnięcia. SMACZNEGO!!!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam ja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !