Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ala-bigosik z młodej kapustki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
kiełbasa zwyczajna 0,5 kg
boczek wędzony 30 dag
natka pietruszka 1 pęczek
przecier pomidorowy 2 łyżki
pieprz do smaku
sól do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ala-bigosik z młodej kapustki

Kapustę po szatkować i włożyć do garnka.Zalać wodą i gotować do miękkości.Boczek pokroić w kostkę i wysmażyć na patelni.Kiełbaskę też pokroić w drobną kostkę i razem z boczkiem podsmażać przez chwilkę.Włożyć do ugotowanej kapusty.Dodać przyprawy,przecier pomidorowy i doprawić pieprzem i solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakoszek 03.07.2012 20:04
pyszny
olkaaa 08.12.2011 10:10
extra
Kopiko1983 28.11.2011 10:11
Nejlepsiejszy z najlepsiejszych! PYCHOTA!
misia53 24.09.2011 11:00
dawno nie robiłam takiej kapustki a tak lubimy...
Marzena34 04.09.2011 14:58
aż ślinka cieknie
Ania67 28.08.2011 07:51
extra
Krystyna32 17.08.2011 21:06
extra
eduszo
eduszo 12.08.2011 20:13
Lubie młodą kapuste pod każdym względem.
irenka 10.08.2011 17:22
smaczny
romanrafal
romanrafal 09.08.2011 17:46
pysznie wygląda
ronald88 09.08.2011 12:38
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak