Sposób przygotowania

Cukinię umyć, wytrzeć, przeciąć na pół usunąć nasiona. Miąższ pociąć w kostkę. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, cebulę obrać i posiekać.
Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę, wlać bulion. Dodać cukinię i ziemniaki. Gotować na małym ogniu ok. 15 min. Kiedy warzywa zmiękną całość zmiksować, przyprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Dodać śmietanę gotować na średnim ogniu 10 min..
Ser rozdrobnić, dodać jajko, posolić. Stopniowo wsypywać mąkę, utrzeć całóść na gęstą masę.
Lyżeczką nabierać porcje, wrzucać na osolony wrzątek, gotować aż kluski wypłyną na wierzch. Podawać je z zupą ozdobioną papryką i tymiankiem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    kakiaa

    Fajne fajne:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marenka

    super, napewno wypróbuję ;-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    aginaa

    musi byc smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    aginaa

    musi byc smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !