Sposób przygotowania

Obrać i pokroić ziemniaki młode w talarki wsypać do miski,
pokroić wszystkie świeże zioła wsypać do miski,
przyprawić przyprawą do ziemniaków i solą do smaku,
pokropić odrobiną oliwy wszystko zamieszać i odstawić,
(ziemniaki trochę puszczą sok).
W tym czasie pokroić boczek i przysmażyć przyprawiając go solą pieprzem .
Teraz w naczyniu żaroodpornym poukładać warstwę ziemniaków (bez tego soku co pościły ) na przemian z boczkiem razem z wytopionym tłuszczykiem,
wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec jakieś 60 minut
danie można podawać ze śmietaną lub ulubionym sosem

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    adagio

    smacznego !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justa32

    uwielbiam takie dania

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !