Sposób przygotowania

Sezon szparagowy - czas zaczać.

Muszle ugotować bardzo al dente w osolonej wodzie. Przepłukać zimną wodą.
Odstawić. Na masle z oliwa zeszklić czosnek pokorjony drobno i dymkę, dodać drobno pokrojoną pierś kurczaka i szparagi. Smażyć około 5 min. Zalać śmietaną i białym winem, dodać bazylię i pietruszkę. Doprawić do smaku. Gotować następne 5 min na sredni ogniu zebu sos sie zredukował. Odstawić. Gdy trochę ostygnie dodać pokrojoną mozzarellę i wymieszać. Nadziewać farszem muszelki i układać je w nasmarowany masłem naczyniu do zapiekania. Posypać startym serem (ja uzyłam Rapidia (to jest ser ala parmezan). Zapiekamy około 25-30 min. w nagrzanym do 180°C piekarniku.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    pyszności
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Boskie!!!! :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    ale pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    indi

    apetycznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !