Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane kalarepki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

młode kalarepki 2 szt
pojedyńcza pierś z kurczaka 1 szt
jajko 2 szt
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 1 łyżeczka
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
Pieprz biały mielony Prymat - do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat - do smaku
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 0,5 łyżeczki
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane kalarepki

Kalarepki i mięso ugotować do miękkości. Pierś niezbyt drobno posiekać (!). Cebulę pokroić w drobną kostkę, wrzucić na suchą teflonową patelnię, posypać Kucharkiem, włączyć gaz i często mieszając uprażyć cebulę na jasnozłoty kolor. Mięso, cebulę, jajka i przyprawy dokładnie wymieszać. Każdą kalarepkę przekroić na pół, wydrążyć środek, zostawiając ok. 1 cm brzeg i dno. Kalarepki napełnić farszem, zapiec przez ok.30 minut w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokodyl 04.07.2012 15:34
super pomysł
koala 25.05.2012 14:07
pycha:)
Renata16 25.04.2012 16:46
extra to jest
maryśka 04.11.2011 15:07
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak