Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bób z groszkiem i kiełbasą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cienka kiełbasa 20 dkg
cebula 15 dkg
czosnek 2 ząbki
groszek konserwowy 1 puszka
olej 2 łyżki
bulion wołowy 1 kostka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat - do smaku
Pieprz biały mielony Prymat - do smaku
bób 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Bób z groszkiem i kiełbasą

Bób ugotować do miękkości w wodzie z kostką rosołową. Odcedzić. Na oleju podsmażyć pokrojoną drobno kiełbasę, dodać posiekaną cebulę, wymieszać, smażyć przez 5 minut. Następnie wrzucić na patelnię bób, czosnek i (odcedzony z zalewy) groszek. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać, przykryć patelnię i dusić całość przez kolejne 5 minut na bardzo wolnym ogniu. Podawać na ciepło z pieczywem lub bez.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewasylwia 07.08.2011 16:21
fajne połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak