Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bób z kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cienka kiełbasa 15 dkg
cebula 10 dkg
pomidor 1 szt
czosnek 3 ząbki
bulion drobiowy 1 kostka
olej 2 łyżki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek - do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna - do smaku
pieprz bałkański - do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat - do smaku
bób 1 kg
kumin - mielony
kapusta 20 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Bób z kapustą

Bób ugotować do miękkości w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej. Odcedzić. Na oleju podsmażyć pokrojoną w kostkę kiełbasę, dodać cebulę i smażyć do momentu, aż cebula będzie szklista. Następnie wrzucić drobno posiekaną kapustę oraz zmiksowanego pomidora pozbawionego skóry. Wymieszać całość i dusić pod przykryciem, aż kapusta będzie miękka. Dodać bób i roztarty z Kucharkiem czosnek. Dusić danie przez kolejne 2 minuty. Przyprawić kuminem, maggi, pieprzami oraz Kucharkiem. Podawać solo lub z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 01.09.2011 08:58
też tak jeszcze nie jadłam:)
mikrusiak 06.08.2011 15:28
hm... zdjęcie mówi ze to może być smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak