Sposób przygotowania

Bób ugotować do miękkości w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej. Odcedzić. Na oleju podsmażyć pokrojoną w kostkę kiełbasę, dodać cebulę i smażyć do momentu, aż cebula będzie szklista. Następnie wrzucić drobno posiekaną kapustę oraz zmiksowanego pomidora pozbawionego skóry. Wymieszać całość i dusić pod przykryciem, aż kapusta będzie miękka. Dodać bób i roztarty z Kucharkiem czosnek. Dusić danie przez kolejne 2 minuty. Przyprawić kuminem, maggi, pieprzami oraz Kucharkiem. Podawać solo lub z pieczywem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    hm... zdjęcie mówi ze to może być smaczne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    też tak jeszcze nie jadłam:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !