Sposób przygotowania

Gotowany boczek pokroić w kostkę, wrzucić do garnka i podsmażyć na odrobinie oliwy. Jak się zarumieni, to wyjąć go na talerzyk, a do garnka wrzucić umytą i obraną cebulę pokrojoną w kostkę. Podsmażyć i doprawić solą. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Dodać do cebuli i smażyć na niewielkim ogbiu przez parę minut. Zalać wszystko gorącym bulionem. Dodać odsączoną kukurydzę i gotować pod przykryciem ok 15 minut.
Odlać połowę zupy i rozdrobnić za pomocą blendera. Dorzucić spowrotem do garnka, dolać mleko, dorzucić boczek i doprawić do smaku solą i pieprzem. Zagotować.
Już w talerzu posypac umytą i drobno posiekaną natką pietruski i grubo mielonym pieprzem

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pyszna zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !