Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowany kabaczek z ostra nutką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kabaczek 1 szt.
cebula biała 1 szt.
mięso mielone 300 g
sos pomidorowy 2 łyżka
ostra pasta gulaszowa 0,5 łyżeczka
sól 1 szczypta
ser gouda 150 (tarty)
sos worcester 1 łyżeczka
Pieprz kolorowy Prymat w młynku do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowany kabaczek z ostra nutką

Kabaczek umyć, obrać, przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć. Włożyć do wrzątku i chwilę obgotować (aż lekko zmięknie). Odłożyć do osączenia.
Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Dodać mięso. Smażyć aż zmieni kolor, następnie dodać sos worcestershire, sól, pieprz, sos pomidorowy i pastę gulaszową. Dosmażyć, aż do połączenia smaków.
Połówki kabaczka wypełnić farszem, posypać startym serem, podlać odrobiną wody i zapiekać w 180 st. C przez ok. 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 20.11.2011 21:56
uwielbiam
Beatris 30.08.2011 12:07
Bardzo lubię takie potrawy.
cukiereczek 12.08.2011 08:13
pyszny widok
Agnieszka_B 07.08.2011 21:12
Pięknie wygląda, a smakuje pewnie jeszcze lepiej!
SmacznaPyza 06.08.2011 20:46
och, jak ja lubię zapiekane warzywa z mięskiem !
ewasylwia 06.08.2011 16:00
to coś dla mnie pyszne
ewasylwia 06.08.2011 16:00
to coś dla mnie pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak