Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z drobiu w sosie selerowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z brojlera 500 g
białko 2 sztuki
zielenina 2 łyżki
seler 300 g
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z drobiu w sosie selerowym

Udka umyć i osuszyć. Odkroić mięso od kości. Mięso pokroić, zmielić w maszynce co mięsa. Do masy mięsnej dodać białka i posiekaną zieleninę. Wyrobić łyżka lub maszynką. Masę przyprawić do smaku solą i pieprzem, a następnie formować owalne kotlety. Seler umyć, oczyścić, pokroić, włożyć do wrzącej wody, gotować kilka minut. Do wrzącego wywaru włożyć kotleciki i gotować pod przykryciem przez ok 20 min. Ugotowane seler ze szklanką wywaru zmiksować lub przetrzeć przez sito, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać z posiekana zieleniną. Kotlety wyłożyć na półmisek i polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak