Sposób przygotowania

Udka umyć i osuszyć. Odkroić mięso od kości. Mięso pokroić, zmielić w maszynce co mięsa. Do masy mięsnej dodać białka i posiekaną zieleninę. Wyrobić łyżka lub maszynką. Masę przyprawić do smaku solą i pieprzem, a następnie formować owalne kotlety. Seler umyć, oczyścić, pokroić, włożyć do wrzącej wody, gotować kilka minut. Do wrzącego wywaru włożyć kotleciki i gotować pod przykryciem przez ok 20 min. Ugotowane seler ze szklanką wywaru zmiksować lub przetrzeć przez sito, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać z posiekana zieleniną. Kotlety wyłożyć na półmisek i polać sosem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !