Sposób przygotowania

Mozzarellę pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj i zeszklij na rozgrzanym maśle. Dodaj pokrojona w kostkę 1 cukinię i po chwili smażenia dopraw solą i pieprzem. Odstaw do schłodzenia. Następnie połącz z mozzarellą.
Z mąki, jajek, szczypty soli zagnieć ciasto. Rozwałkuj i powycinaj krążki, ponakładaj farsz i dokładnie zlep. Gotuj we osolonej, wrzącej wodzie.
Drugą cukinię pokrój w podłużne, cienkie plastry, sparz je we wrzątku i odstaw do schłodzenia. Pozostałą cebulę pokrój w cząstki, zeszklij na oleju i dodaj ugotowane pierogi. Po krótkim smażeniu podawaj.
Pierogi udekoruj plastrami cukinii i posyp świeżymi ziołami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    dianix

    nigdy takich nie jadłam, nawet nie słyszałam o nich

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !