Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z cukinią i mozzarellą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 30 gram
jajko 3 szt.
olej 1 łyżka
sól
cuknia 2 szt.
cebula czerwona 2 szt.
ser mozzarella
masło 2 łyżki
olej
świeże zioła do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z cukinią i mozzarellą

Mozzarellę pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj i zeszklij na rozgrzanym maśle. Dodaj pokrojona w kostkę 1 cukinię i po chwili smażenia dopraw solą i pieprzem. Odstaw do schłodzenia. Następnie połącz z mozzarellą.
Z mąki, jajek, szczypty soli zagnieć ciasto. Rozwałkuj i powycinaj krążki, ponakładaj farsz i dokładnie zlep. Gotuj we osolonej, wrzącej wodzie.
Drugą cukinię pokrój w podłużne, cienkie plastry, sparz je we wrzątku i odstaw do schłodzenia. Pozostałą cebulę pokrój w cząstki, zeszklij na oleju i dodaj ugotowane pierogi. Po krótkim smażeniu podawaj.
Pierogi udekoruj plastrami cukinii i posyp świeżymi ziołami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 23.05.2012 19:52
nigdy takich nie jadłam, nawet nie słyszałam o nich

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak