Sposób przygotowania

1. Rybę umyć. Oprószyć solą. Panierować w mące. Smażyć na oliwie z oliwek.
2. Pietruszkę, seler i marchewkę obrać i potrzeć na tarce o dużych oczkach.
3.. Cebulę i por pokroić
4. Warzywa (1 i 2) poddusić na oliwie z oliwek pod przykryciem. Kiedy będą bardziej miękkie, dodać szklankę wody. Zagotować. Dodać koncentrat, przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać.
5. W naczyniu żaroodpornym (dzięki niemu rybę można podgrzać w piekarniku) układać kolejno: warzywa, rybę, warzywa.
6. Można podać na ciepło lub na zimno.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !