Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zielony suflet z kiwi i z malinami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiwi 8 szt.
cukier 150 gram
śmietana kremówka 200 ml
ser ricotta 200 gram
kiwi plastry do dekoracji
maliny świeże do dekoracji
Żelatyna wieprzowa Prymat
woda 100 (do żelatyny)

Przepis i sposób przygotowania na: zielony suflet z kiwi i z malinami

Z papieru wytnij 6 pasków o szer. ok. 8 cm. Z zewnątrz przymocuj do szklanek za pomocą taśmy, tworząc na szklankach kołnierze.
Żelatynę zalej 100 ml zimną wodą i czekaj, aż nasiąknie. Obrane kiwi zmiksuj, posłódź i krótko gotuj. Odstaw, dodaj żelatynę i wymieszaj.
Ubitą na sztywno pianę wymieszaj z serem ricotta i rozgotowanymi kiwi. Rozdziel je do szklanek i wstaw do lodówki, aby stężała. Przed podaniem delikatnie zdejmij papierowe kołnierze. Udekoruj świeżymi owocami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa6274879 11.09.2011 18:10
ciekawy pomysł na deser :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak