Sposób przygotowania

SKŁADNIKI:

Ciasto na naleśniki:

250 ml mleko 2% (to są dwie większe szklanki)
1 szklanka mąki (125g)
2 jajka
pół lyżeczki soli
1 duża łyżka oleju
1 szklanka woda minerana (średnio gazowana)


Na Farsz:

700g kapusta kiszona
1/2 kg pieczarki
1 średnia cebula

Ponadto:
olej do smażenia
2 jajka
bułka tarta
sól,pieprz (wg. uznania)


PRZYGOTOWANIE:

Z powyższych składników robimy ciasto na naleśniki,wszystko ubijając mikserem. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i smażymy naleśniki .Odstawiamy. Kapustę gotujemy do miękkości tj. około 40 minut. Pieczarki i cebulkę obieramy. Kroimy w kosteczkę. Rozgrzewamy patelnię i dusimy do miękkości,następnie odkrywamy pokrywę i delikatnie podsmażamy. Ugotowaną,przestudzoną kapustę odciskamy a następnie drobno kroimy. Teraz tak : Pieczarki z cebulą mieszamy razem z kapustą. Porządnie doprawiamy solą i pieprzem. I na każdy naleśnik nakładamy nasz farsz,po dwie duże łyżki stołowe. Zawijamy w kopertę,obtaczamy w jajku i bułce i smażymy na złoty kolor. Gotowe....... Podajemy zaraz po przyrządzeniu z czerwonym czystym barszczykiem :)

Z tej porcji wychodzi 11 naleśników o srednicy 23cm.

SMACZNEGO . . . . . .. . .

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    śliczne jak zawsze
  • 0
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    Jak zawsze--dziękuję :-)
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Oj,głodna się zrobiłam.Pychoty.Ja ostatnio robiłam z kurczakiem i pieczarkami.
  • 1
    original
    Opublikowano

    leonkot

    pychota
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Też tak robię.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !