Sposób przygotowania

Morele odsączamy połowę miksujemy, resztę kroimy w kostkę.
Żelatynę rozpuszczamy.
Budyń ,6 łyżek mleka i cukier mieszamy.
Gotujemy 340 ml mleka, dodajemy budyń i gotujemy przez minute .
Ciepły budyń łączymy z żelatyna , zmiksowanymi morelami i masa makową .
Jeden naleśnik przekładamy na dno tortownicy,smarujemy 1/3 części kremu makowego, posypujemy 1/3 kostek moreli.
Robimy tak trzy razy do wyczerpania składników.
Wstawiamy do lodówki na 2 godziny.
Dowolnie dekorujemy.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    świetny deserek
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    nie jadłam ale musi być fajne takie danie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    fajny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !