Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z kapustą i pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Na ciasto:
mąka 2szkl
mleko 2szkl
woda 1szkl
sól szczypta
jajko 1
Farsz:
kapusta kiszona 45dag
pieczarki 1kg
cebule 3
sól
pieprz
olej
oliwa
przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z kapustą i pieczarkami

Składniki na ciasto zmiksować i smażyć naleśniki na patelni wysmarowanej pędzelkiem oliwą.Kapustę ugotować,odcisnąć z wody.Cebulę obrać i pokroić w kostkę,smażyć na rozgrzanym oleju.Dodać utarte pieczarki i dusić,doprawić solą,pieprzem i jarzynką.Farsz nałożyć na naleśniki i zwijać,obtaczać w mące,jajku i bułce tartej.Smażyć na oleju na złoty kolor z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 05.08.2011 19:32
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak