Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszczyk czerwony z jajkiem i wiejską kiełbaską

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar z kurczaka 2 liytry
kostka rosołowa 1 sztuka
marchewka 2 sztuki
por 1/2 sztuka
liście selera 3 gałązki
sól do smaku
pieprz do smaku
ocet 1/2 łyżeczki
majeranek 1 łyżka
kiełbasa wiejska 10 dkg
śmietana 3 łyżki
mąka 1 łyzka
jajko 3 sztuki
buraki czerwone 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Barszczyk czerwony z jajkiem i wiejską kiełbaską

Gotujemy wywar z kurczaka z dodatkiem marchewki, pietruszki, kostki rosołowej, pora i liści selera. Do wywaru dodajemy buraczki czerwone, wczesniej posiekane w kostkę, gotujemy do miękkości, dodajemy pół łyżeczki octu do zakwaszenia. Dodajemy kiełbaskę wiejska pokrojoną w plasterki. Wlewamy śmietane wymieszaną łyzką mąki i doprawiamy sola i pieprzem. Na koniec sypiemy 1 łyzke majeranku. Na talerz układamy przeciete jajko, wlewamy barszczyk.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 10.09.2012 11:06
pycha
Paweł13 09.08.2011 11:29
Bardzo ładnie wygląda
Małgorzata113 05.08.2011 19:31
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak