Sposób przygotowania

Ciasto mrożone rozmrażamy i wałkujemy.
Kładziemy je do natłuszczonej blachy .Mak zalewamy gorącym mlekiem wymieszanym z wodą 1:1 .
Gotujemy 15 minut.
Studzimy, odsączamy i mielimy 3 razy.
Masło topimy z miodem i cukrem.
Dokładamy żółtka, proszek do pieczenia i bułkę tartą.
Mieszamy.
Łączymy z ubita piana z białek.
Pieczemy 40 minut w temp.200*C .
Przed podaniem polewamy gotową polewą czekoladową i dekorujemy połówkami orzechów włoskich.
Kroimy na porcje.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    bardzo lubię ciasta z makiem
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    oj dawno nie jadłam tej pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie spróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !